- Promocja

Kategorie Bloga
Ostatnie artykuły
Aktywne filtry
Proces stabilizacji, któremu poddane zostały otręby ryżowe, pozwala na zachowanie większej wartości odżywczej tego składnika. Polega on na dezaktywacji lipazy (enzymu rozkładającego tłuszcz występujący naturalnie w otrębach), co zabezpiecza je przed rozkładem tłuszczu i jego jełczeniem oraz zmniejsza ryzyko jednoczesnego utlenienia niektórych składników odżywczych zawartych w otrębach. Stabilizowane otręby ryżowe mogą stanowić uzupełnienie codziennej diety w witaminy np. witamina E, niacyna, składniki mineralne np. potas, magnez, a także fitosterole. Około 50% ich masy stanowią węglowodany.
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto