- Promocja

„Koji ginga” - tak Japończycy mówią na składnik naszego suplementu diety. To fermentowany w 4-stopniowym procesie korzeń imbiru. Dzięki temu powstaje produkt, który znakomicie wspiera zdrowie naszego organizmu.
Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem. Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”. Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.
Opis
Produkt jeszcze nie ma komentarzy.
Dla osób, które potrzebują suplementu diety zawierającego składniki wysokiej jakości, w kontrolowanym procesie produkcji.
Dla osób poszukujących suplementu diety z imbirem poddanym bezpiecznemu i nadzorowanemu procesowi fermentacji.
Dla osób ceniących sobie naturalną i wegańską suplementację opartą na wzorcach natury.
Dlaczego warto wybrać suplement diety z fermentowanym imbirem?
Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem.
Czy proces fermentacji imbiru jest bezpieczny?
Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”.
Na co pomaga suplement diety Fermented Ginger (Imbir)?
Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.
Opinie o naszych produktach
Składniki
FERMENTED GINGER (IMBIR)
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):
* W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.
**Ferzinger™ jest zarejestrowanym znakiem towarowym Fermedics BV.
Sposób użycia
FERMENTED GINGER (IMBIR)
Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Produkty powiązane
Artykuły powiązane
Często się mówi, że woda to życie i trudno się z tym nie zgodzić. Powierzchnia naszej planety to w ponad 70% woda. Również ponad 60% ludzkiego ciała (u zdrowej, dorosłej osoby) to też woda.
Prawidłowy wynik cholesterolu bez wątpienia przekłada się ogólną kondycję organizmu. Dzięki niemu, możliwa jest prawidłowa synteza witaminy D3 powstającej pod wpływem promieniowania słonecznego.
Okres ciąży jest wyjątkowym stanem, kiedy w organizmie kobiety zachodzą zmiany mające na celu stworzenie jak najlepszych warunków do rozwoju małego człowieka.
INFORMACJE DODATKOWE
BEZ SZTUCZNYCH WYPEŁNIACZY, SUBSTANCJI WIĄŻĄCYCH LUB INNYCH SUBSTANCJI POMOCNICZYCH. BEZ PSZENICY - BEZ GLUTENU - BEZ KUKURYDZY - BEZ SOI - BEZ DROŻDŻY - BEZ NABIAŁU - BEZ ŻELATYNY - BEZ SKŁADNIKÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - - BEZ DODATKU CUKRÓW# - BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW - BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW - BEZ KONSERWANTÓW
*Zawiera naturalnie występujące cukry.
[1]Yukina Kawabata et al. Effects of ginger koji intake on skin surface temperature for young women sensitive to cold temperatures. J. Brew. Soc. Japan. 2013 Vol.108, No. 10, p. 778-786.
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto