Suplement diety

FERMENTED GINGER (IMBIR)

Odporność wspierana fermentowanym imbirem

  • Zadbaj o dobre samopoczucie podczas podróży
  • Pomóż swojej odporności
  • Skorzystaj z właściwości antyoksydacyjnych

„Koji ginga” - tak Japończycy mówią na składnik naszego suplementu diety. To fermentowany w 4-stopniowym procesie korzeń imbiru. Dzięki temu powstaje produkt, który znakomicie wspiera zdrowie naszego organizmu.

Wielkość opakowania
99,90 zł
Brutto

Kup teraz, zapłać za 30 dni!

Ilość

Gwarancja bezpiecznych zakupów do kwoty 10000 zł Otrzymasz zakupiony przedmiot lub zwrot pieniędzy

Zobacz szczegóły
DARMOWA WYSYŁKA OD 150 ZŁ
WYSYŁAMY W CIĄGU 24H

Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem. Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”. Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.

TN4811
92 Przedmioty

Opis

Label nowosc
Nowość
Podtytuł
Fermentowany imbir na odporność

Produkt jeszcze nie ma komentarzy.

Dla kogo suplement diety FERMENTED GINGER (IMBIR)

Dla osób, które potrzebują suplementu diety zawierającego składniki wysokiej jakości, w kontrolowanym procesie produkcji.

Dla osób poszukujących suplementu diety z imbirem poddanym bezpiecznemu i nadzorowanemu procesowi fermentacji.

Dla osób ceniących sobie naturalną i wegańską suplementację opartą na wzorcach natury.

Dlaczego warto wybrać suplement diety z fermentowanym imbirem?

Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem.

Czy proces fermentacji imbiru jest bezpieczny?

Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”.

Na co pomaga suplement diety Fermented Ginger (Imbir)?

Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.

Opinie o naszych produktach

Składniki

FERMENTED GINGER (IMBIR)

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):

Sfermentowane kłącze/korzeń imbiru (Zingiber officinale) [Ferzinger™]* 250 mg
Kłącze/korzeń imbiru (liofilizowany świeży)** 120 mg

* W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.

**Ferzinger™ jest zarejestrowanym znakiem towarowym Fermedics BV.

Sposób użycia

FERMENTED GINGER (IMBIR)

Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.

Produkty powiązane

  • Nowość
Cena 49,90 zł
Suplement diety wspierający naturalną odporność [1] Astragalus Elderberry & Garlic to wyjątkowe połączenie roślin, które w badaniach wykazują...
  • Nowość
Cena 99,90 zł
Fermentowany suplement roślinny przydatny przy zmęczeniu Utrzymaj prawidłowy poziomu lipidów we krwi. Wspomagaj równowagę pH żołądka. Wzmocnij...
  • Nowość
Cena 99,90 zł
Odkryj przewagę suplementu z fermentowaną kurkumą Kurkuma działa na zdrową skórę Wesprzyj układ odpornościowy Wspomóż swój układ nerwowy...
  • Nowość
Cena 99,90 zł
FERMENTED ASHWAGANDHA Zwiększ odporność organizmu na stres Utrzymaj stabilność emocjonalną Osiągnij efekt odmładzający Rośliny działają nawet...

Artykuły powiązane

Nasze artykuły

INFORMACJE DODATKOWE

BEZ SZTUCZNYCH WYPEŁNIACZY, SUBSTANCJI WIĄŻĄCYCH LUB INNYCH SUBSTANCJI POMOCNICZYCH. BEZ PSZENICY - BEZ GLUTENU - BEZ KUKURYDZY - BEZ SOI - BEZ DROŻDŻY - BEZ NABIAŁU - BEZ ŻELATYNY - BEZ SKŁADNIKÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - - BEZ DODATKU CUKRÓW# - BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW - BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW - BEZ KONSERWANTÓW

*Zawiera naturalnie występujące cukry.

[1]Yukina Kawabata et al. Effects of ginger koji intake on skin surface temperature for young women sensitive to cold temperatures. J. Brew. Soc. Japan. 2013 Vol.108, No. 10, p. 778-786.

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się zamiast tego lub Zresetuj hasło