- Promocja

Kategorie Bloga
Ostatnie artykuły
Aktywne filtry
To zielone warzywo o finezyjnym kształcie, sprowadzone do Polski przez Królową Bonę, posiada szereg dodatkowych właściwości. Charakterystyczny zapach brokuły zawdzięczają glukozynolanom, z których najbardziej znana – glukorafanina, może wpływać na poziom lipidów we krwi. Dzięki naturalnej obecności przeciwutleniaczy - karotenoidów, kwercetyny czy witaminy C, spożywanie tego warzywa może chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Porcja brokułów to także dodatkowa ilość błonnika, który wpływa na pracę jelit oraz folianów, które mogą wspierać m.in. układ krwionośny czy też odporność organizmu.
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto