- Nowość
Reishi
Pokrewne kategorie
Burak (korzeń)
Rukiew wodna (liść)
Aronia
Maca (korzeń)
Lucerna (kwiat, liść)
Pestki winogron
Gotu Kola (liść)
Dzika róża
Shiitake
Kolendra (liść)
Surowe ziarno kakao
Imbir
Seler (łodyga, liść)
Koper włoski (nasiona)
Rokitnik (owoc, liść)
Liść pszenicy (sok)
Kurkuma (korzeń)
Borówka czarna
Natka pietruszki
Łopian (korzeń)
Żeń-szeń syberyjski (korzeń)
Zielona herbata (liść)
Acai
Kordyceps
Pestki dyni
Skrzyp (wiosenne pędy)
Chlorella
Żurawina
Mniszek (liść)
Goryczka (korzeń)
Rhodiola (korzeń)
Szpinak
Żeń-szeń amerykański (korzeń)
Papryka Cayenne (owoc)
Jęczmień zielony
Otręby ryżowe
Wiśnia Montmorency
Boswellia (żywica)
Acerola
Bez czarny (owoc)
Pokrzywa (liść)
Jarmuż
Spirulina
Karczoch (liść)
Ashwagandha (korzeń)
Truskawka
Endywia
Granat (nasiona)
Czarna malina
Lucuma
Zielony owies
Jeżyna
Brokuł
Mniszek (korzeń)
Cytryniec chiński (owoc)
Głóg (owoc)
Bambus (pędy)
Rozmaryn
Dong Quai (korzeń)
Pokrzywa (korzeń)
Kiełki soi
Kudzu (korzeń)
Kukurydza (znamię)
Opuncja figowa (kwiat)
Oleje roślinne
Reishi jest grzybem, będącym przedmiotem badań dotyczących jego wspierającej roli w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu krążenia i odporności. Związki zawarte w reishi mogą wpływać na rozszerzenie naczyń krwionośnych, a tym samym usprawnienie przepływu krwi, co przy odpowiedniej porcji może zwiększać zdolności wytrzymałościowe organizmu. W Chinach nosi nazwę lingzhi, co symbolizuje połączenie duchowej mocy i nieśmiertelności.