Choose a searcher

Informacje ogólne

Podczas przeglądania stron internetowych Sklepu internetowego są używane pliki „cookies” lub identyfikatory mobilne, zwane dalej cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, które są zapisywane w Twoim urządzeniu końcowym w związku korzystaniem ze Sklepu internetowego.

Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Ciebie. Zazwyczaj zawierają one nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Stosujemy też technologię local storage, czyli magazynu danych w Twojej przeglądarce. Dane te są zachowywane w Twojej przeglądarce nawet po jej zamknięciu. Mamy dostęp do zapisanych informacji nawet wtedy, gdy zdecydujesz się później wrócić na naszą stronę. Z poziomu ustawień przeglądarki możliwe jest wyczyszczenie tych danych.

Nasi partnerzy mogą też stosować inne technologie dostępu do Twoich danych w tym danych osobowych. Poniżej znajdziesz informacje o tych partnerach oraz o stosowanych przez nich technologiach i zasadach ochrony Twoich danych.

Bezpieczeństwo

Stosowane przez nas pliki cookies są bezpieczne dla Twoich urządzeń. W szczególności nie jest możliwe przedostanie się do Twoich urządzeń poprzez pliki „cookies” wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

Rodzaje plików cookies

Stosujemy dwa rodzaje plików cookies:

· cookies sesyjne: są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Twojego urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twojego urządzenia.

· cookies trwałe: są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Twojego urządzenia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twojego urządzenia.

Cele

Wykorzystujemy także pliki cookies podmiotów zewnętrznych w następujących celach:

· konfiguracji Sklepu Internetowego w tym do automatycznego logowania się;

· tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci Sklepu Internetowego korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics, których administratorem jest Google Inc z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/;

· analizowanie statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci Sklepu Internetowego poruszają się i interagują ze stroną internetową, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości za pośrednictwem narzędzia analitycznego MS Clarity, którego administratorem jest Microsoft Corporation z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Microsoft jest dostępna pod następującymi linkiem: https://privacy.microsoft.com/pl-pl/privacystatement

· określania profilu Klienta w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy Google AdSense, którego administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/.

· określania profilu Klienta w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy Google Adwords, którego administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/.

· analizowania aktywności użytkowników, w celu dopasowywania wyświetlanych im treści do ich profilu, co umożliwia ulepszanie zarządzania kampaniami reklamowymi za pośrednictwem narzędzi analitycznych DoubleClick, których administratorem jest Google Inc z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/ .

· zwiększania skuteczności reklam (np. poprzez kierowanie reklam na podstawie tematów, które interesują użytkownika, ulepszanie raportów o skuteczności kampanii i pomijanie reklam, które użytkownik już widział) za pośrednictwem usług reklamowych Google Marketing Platform, których administratorem jest Google Inc z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/ .

· popularyzacji Sklepu Internetowego za pomocą serwisu społecznościowego Facebook.com, którego administratorem jest Facebook Inc. z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii, Polityka ochrony prywatności Facebook jest dostępna pod następującym linkiem: https://www.facebook.com/help/cookies/.

· popularyzacji Sklepu Internetowego za pomocą serwisu społecznościowego Instagram.com, którego administratorem jest Instagram LLC. z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Instagram.com dostępna jest pod następującym linkiem: https://help.instagram.com/155833707900388.

Aby poznać zasady korzystania z cookies, zalecamy zapoznanie się politykami prywatności wyżej wskazanych firm. Informacja o tym jak Google będzie używać Twoich danych znajduje się pod następującym linkiem Polityki prywatności i Warunków korzystania z usług Google.

Cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich preferencji. W tym celu mogą zostać zachowane informacje o sposobie poruszania się przez Ciebie w sieci lub czasie skorzystania ze strony internetowej.

Aby przeglądać i edytować informacje o Twoich preferencjach, gromadzonych przez sieć reklamową Google, możesz skorzystać z narzędzia zamieszczonego pod linkiem https://www.google.com/ads/preferences/.

Za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi, możesz samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez cookies do Twojego urządzenia. Ustawienia te możesz zmienić tak, aby blokować automatyczną obsługę Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na Twoim urządzeniu. W ten sposób możesz wycofać zgodę na personalizację reklam.

Reklamy spersonalizowane (znane wcześniej jako reklamy oparte na zainteresowaniach) to zaawansowane narzędzie, które zwiększa dopasowanie reklam do użytkowników. Google może określać zainteresowania użytkowników na podstawie odwiedzanych przez nich witryn lub używanych aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w zasadach dla reklamodawców dotyczących reklam spersonalizowanych.

Google uważa reklamy za spersonalizowane, jeśli na ich wybór wpływają wcześniej zebrane lub historyczne dane, takie jak wcześniejsze zapytania czy działania użytkownika, jego wizyty w witrynach lub korzystanie z aplikacji, dane demograficzne oraz lokalizacja. Chodzi na przykład o kierowanie demograficzne, kierowanie na kategorie zainteresowań, remarketing, kierowanie na listy klientów czy na listy odbiorców przesyłane w Google Marketing Platform.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach Twojego oprogramowania (przeglądarki internetowej).

W przypadku portali społecznościowych i firm mających główną siedzibę w USA obowiązuje porozumienie EU–US Privacy Shield (tzw. tarcza prywatności). W ramach umowy pomiędzy USA a Komisją Europejską, ta ostatnia stwierdziła odpowiedni stopień ochrony danych w przypadku przedsiębiorstw posiadających certyfikat Privacy Shield. Aktualny certyfikat danego portalu społecznościowego z siedzibą w USA dostępny jest tutaj. Szczegółowe informacje w zakresie przetwarzania Państwa danych przez poszczególne portale społecznościowe i firmy, jak również możliwość nawiązania kontaktu, złożenia zapytań dot. ustawień prywatności lub wniosku dot. realizacji Państwa uprawnień, w szczególności prawa do sprzeciwu, opisane zostały w polityce prywatności poszczególnych portali społecznościowych i firm. Gdyby potrzebowali Państwo pomocy w tym zakresie, mogą Państwo skontaktować się również z nami.

W każdej chwili możesz wyłączyć pliki cookies dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki.

  1. W przeglądarce Mozilla Firefox. W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność". Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.
  2. W przeglądarce Microsoft Internet Explorer. W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność". Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.
  3. W przeglądarce Google Chrome. W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.
  4. W przeglądarce Opera. Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...". Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn
  5. W przeglądarce Safari. W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie.
  6. W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych
    Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się gromadzeniu i zapisywaniu danych w przyszłości poprzez zapisanie na swoim urządzeniu końcowym pliku cookie opt-out lub poprzez wyłączenie funkcjonalności narzędzia za pomocą instalacji odpowiedniego rozszerzenia do Państwa przeglądarki internetowej (np. wtyczka Ghostery)

Ponadto mogą Państwo zasięgnąć informacji na temat stosowania cookies na stronie Digital Advertising Alliance.

Nasi partnerzy

Pliki cookies, technologia local storage oraz inne technologie są wykorzystywane także przez wymienionych poniżej partnerów zewnętrznych. Partnerzy Ci mogą gromadzić różne dane takie jak adres IP, płeć, dane związane z Twoją aktywnością (np. identyfikatory oglądanych produktów lub kategorii produktów), etc.

Szczegółowe informacje o zasadach gromadzenia i przetwarzania danych przez naszych partnerów dostępne są u naszych partnerów:

Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Kolonia, Niemcy - w celu prezentacji naszego Znaku Jakości Trusted Shops, a także zebranych opinii klientów i oferty produktów Trusted Shops dostępnych dla kupujących po złożeniu zamówienia, z naszą stroną internetową zintegrowany jest Trustbadge firmy Trusted Shops. Powyższe służy ochronie naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnym prezentowaniu naszej oferty na rynku. W przypadku skorzystania z Trustbadge serwer zapamiętuje automatycznie tzw. logi serwera, zawierające np. Państwa adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesyłanych danych i składającego zapytanie dostawcę usług internetowych (dane dostępowe) i dokumentuje wywołanie Trustbadge. Jeśli wyrazisz na to zgodę, 7 dni po dokonaniu zamówienia system automatycznie wysyła na adres poczty elektronicznej dobrowolne zaproszenie do wypełnienia krótkiej ankiety po sprzedażowej, służącej zbadaniu opinii o przeprowadzonej transakcji. Wypełnienie ankiety jest dobrowolne.

edrone Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, Lekarska 1 31-203 Kraków - kody śledzenia edrone – w celu analizy statystyk strony internetowej sklepu. Polityka prywatności: https://edrone.me/pl/privacy-policy/.

edrone Sp. z o.o. korzysta z rozwiązań FullContact - przetwarzanie danych polegające na zgromadzeniu informacji w celu uzupełnienia profilu użytkowników końcowych z mediów społecznościowych. Wzbogacenie profilu odbywa się na podstawie ogólnodostępnych informacji z portali społecznościowych. Szerzej o FullContact API możesz dowiedzieć się na stroniewww.fullcontact.com. FullContact posiada certyfikat Privacy Shield.

Zgodnie z oświadczeniami naszych partnerów gromadzenie przez nich danychjest zgodne z obowiązującym prawem, w tym RODO.

Wykorzystanie wtyczek społecznościowych

Na naszej stronie internetowej używane są tzw. wtyczki społecznościowe („wtyczki“) serwisów społecznościowych.


Wyświetlając naszą stronę internetową, zawierającą taką wtyczkę, Państwa przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami Facebook, Google, Twitter lub Instagram. Zawartość wtyczki jest przekazywana przez danego usługodawcę bezpośrednio do Państwa przeglądarki i integrowana z stroną. Dzięki tej integracji usługodawcy otrzymują informację, że Państwa przeglądarka wyświetliła naszą stronę, nawet jeśli nie posiadają Państwo profilu u danego usługodawcy czy nie są u niego akurat zalogowani. Taka informacja (wraz z Państwa adresem IP) jest przez Państwa przeglądarkę przesyłana bezpośrednio do serwera danego usługodawcy (niektóre serwery znajdują się w USA) i tam przechowywana. Jeśli zalogowali się Państwo do jednego z serwisów społecznościowych, to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na naszej stronie do Państwa profilu w danym serwisie społecznościowym. Jeśli użyją Państwo danej wtyczki, np. klikną na przycisk „Lubię to” lub przycisk „Udostępnij”, to odpowiednia informacja zostanie również przesłana bezpośrednio na serwer danego usługodawcy i tam zachowana. Informacje te zostaną poza tym opublikowane w danym serwisie społecznościowym i ukażą się osobom dodanym jako Państwa kontakty.
Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez usługodawców, jak również możliwość kontaktu oraz Państwa prawa w tym zakresie i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Państwa prywatności zostały opisane w polityce prywatności usługodawców.


Jeśli nie chcą Państwo, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały dane zebrane w trakcie odwiedzin na naszej stronie internetowej bezpośrednio Państwa profilowi w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie muszą się Państwo wylogować z tego serwisu. Mogą Państwo również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla Państwa przeglądarki, np. blokowanie skryptów za pomocą „NoScript“ (
http://noscript.net/)."

Reklama za pośrednictwem Piksel Facebooka

Z naszą stroną internetową zintegrowany jest piksel Facebooka – narzędzie firmy Facebook, Inc. (www.facebook.com). Poniżej wskazujemy zakres wykorzystywanych przez nas funkcjonalności narzędzia piksel Facebook:

  • Facebook Connect, analiza danych dostępu w celu prezentowania na Facebooku reklam opartych na zainteresowaniach.

Gdy odwiedzają Państwo naszą stronę internetową, piksel Facebooka automatycznie zapisuje w Państwa urządzeniu plik cookie. Z pomocą spseudonimowanego identyfikatora (ID) oraz na podstawie odwiedzanych przez Państwa stron umożliwia on wyświetlanie reklam opartych na Państwa zainteresowaniach. Powyższe służy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO ochronie naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnej prezentacji naszej oferty i strony internetowej na rynku. Po zrealizowaniu celu przetwarzania i zaprzestaniu przez nas użytkowania technologii Piksel Facebooka, zgromadzone za jej pośrednictwem dane zostaną usunięte. Facebook Inc ma siedzibę główną w USA i jest certyfikowany w ramach tzw. Privacy Shield UE-USA.

Gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych

Gromadzimy dane osobowe wyłącznie wtedy, kiedy nam je Państwo dobrowolnie przekazują składając swoje zamówienie, kontaktując się z nami (np. za pomocą formularza kontaktowego lub e-mailem), zakładając konto klienta, kiedy pozwalają na to przepisy prawa lub gdy wyrażą Państwo na to zgodę (w szczególności newsletter, marketing). To, jakie dane są gromadzone i przetwarzane, wynika z formularzy, do których wprowadzane są dane. Z przekazanych przez Państwa danych korzystamy w celu wykonania umowy i odpowiedzi na Państwa zapytania lub w innym celu (w tym marketingowym), które zawsze jest wyraźnie oznaczony. Po wykonaniu umowy lub usunięciu Państwa konta klienta, przetwarzanie Państwa danych zostanie ograniczone, a po upływie okresów przechowywania określonych w przepisach podatkowych i ustawie o rachunkowości dane te zostaną usunięte, chyba że wyrażą Państwo jednoznaczną zgodę na dalsze korzystanie z tych danych lub zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa zastrzeżemy sobie prawo do dalszego korzystania z danych, o czym - w takiej sytuacji informujemy Państwa w niniejszym oświadczeniu. Państwa konto klienta może zostać usunięte w każdej chwili. W tym celu należy wysłać wiadomość na nasz adres kontaktowy. Mają Państwo także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie wszelkich przekazanych nam danych osobowych w jakimkolwiek celu jak i złożenia skargi na sposób ich przetwarzania do PUODO. Szczegółowe zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych określone są w Regulaminie oraz w formularzach zgód na przetwarzanie danych osobowych. Dane, na których przetwarzanie wyraziłeś zgodę mogą być, w zgodzie z RODO, powierzone naszym partnerom w celach, o których zostałeś poinformowany (np.: w celach marketingowych).

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się zamiast tego lub Zresetuj hasło