- Nowość
Spirulina
Pokrewne kategorie
Burak (korzeń)
Rukiew wodna (liść)
Aronia
Maca (korzeń)
Lucerna (kwiat, liść)
Pestki winogron
Reishi
Gotu Kola (liść)
Dzika róża
Shiitake
Kolendra (liść)
Surowe ziarno kakao
Imbir
Seler (łodyga, liść)
Koper włoski (nasiona)
Rokitnik (owoc, liść)
Liść pszenicy (sok)
Kurkuma (korzeń)
Borówka czarna
Natka pietruszki
Łopian (korzeń)
Żeń-szeń syberyjski (korzeń)
Zielona herbata (liść)
Acai
Kordyceps
Pestki dyni
Skrzyp (wiosenne pędy)
Chlorella
Żurawina
Mniszek (liść)
Goryczka (korzeń)
Rhodiola (korzeń)
Szpinak
Żeń-szeń amerykański (korzeń)
Papryka Cayenne (owoc)
Jęczmień zielony
Otręby ryżowe
Wiśnia Montmorency
Boswellia (żywica)
Acerola
Bez czarny (owoc)
Pokrzywa (liść)
Jarmuż
Karczoch (liść)
Ashwagandha (korzeń)
Truskawka
Endywia
Granat (nasiona)
Czarna malina
Lucuma
Zielony owies
Jeżyna
Brokuł
Mniszek (korzeń)
Cytryniec chiński (owoc)
Głóg (owoc)
Bambus (pędy)
Rozmaryn
Dong Quai (korzeń)
Pokrzywa (korzeń)
Kiełki soi
Kudzu (korzeń)
Kukurydza (znamię)
Opuncja figowa (kwiat)
Oleje roślinne
Wyjątkowość tej niepozornej niebiesko-zielonej cyjanobakterii polega na tym, że posiada ona tak jak rośliny zdolność do fotosyntezy. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego, które zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. Dostarcza aktywnej formy witaminy B12, co jest niespotykane np. w świecie roślin. Ponadto spirulina wspomaga funkcje układu odpornościowego, wspiera kontrolę masy ciała, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy oraz dodaje energii w przypadku zmęczenia.