- Nowość
Surowe ziarno kakao
Pokrewne kategorie
Burak (korzeń)
Rukiew wodna (liść)
Aronia
Maca (korzeń)
Lucerna (kwiat, liść)
Pestki winogron
Reishi
Gotu Kola (liść)
Dzika róża
Shiitake
Kolendra (liść)
Imbir
Seler (łodyga, liść)
Koper włoski (nasiona)
Rokitnik (owoc, liść)
Liść pszenicy (sok)
Kurkuma (korzeń)
Borówka czarna
Natka pietruszki
Łopian (korzeń)
Żeń-szeń syberyjski (korzeń)
Zielona herbata (liść)
Acai
Kordyceps
Pestki dyni
Skrzyp (wiosenne pędy)
Chlorella
Żurawina
Mniszek (liść)
Goryczka (korzeń)
Rhodiola (korzeń)
Szpinak
Żeń-szeń amerykański (korzeń)
Papryka Cayenne (owoc)
Jęczmień zielony
Otręby ryżowe
Wiśnia Montmorency
Boswellia (żywica)
Acerola
Bez czarny (owoc)
Pokrzywa (liść)
Jarmuż
Spirulina
Karczoch (liść)
Ashwagandha (korzeń)
Truskawka
Endywia
Granat (nasiona)
Czarna malina
Lucuma
Zielony owies
Jeżyna
Brokuł
Mniszek (korzeń)
Cytryniec chiński (owoc)
Głóg (owoc)
Bambus (pędy)
Rozmaryn
Dong Quai (korzeń)
Pokrzywa (korzeń)
Kiełki soi
Kudzu (korzeń)
Kukurydza (znamię)
Opuncja figowa (kwiat)
Oleje roślinne
Ziarna kakao większość osób kojarzy z pyszną czekoladą, która poprawia nastrój. Po części jest to zasługa kakao, które zawiera tryptofan, wpływający na produkcję endorfin – „hormonów szczęścia”. Flawonoidy zawarte w ziarnach kakao wykazują właściwości antyoksydacyjne, mogą wpływać na przepływ krwi w mózgu oraz wpływać korzystnie na właściwości skóry.