[1]Idasiak – Piechocka I. Odwodnienie – patofizjologia i klinika. Forum Nefrologiczne 2012, tom 5, nr 1, 73–78.
[2] Andrade LM, Andrade CJ, Dias M, et al. Chlorella and spirulina microalgae as sources of functional foods, nutraceuticals, and food supplements; an overview. MOJ Food Process Technol. 2018;6(1):45‒58.
[3] Butnariu M., Sarac I. Functional Food. International Journal of Food Sciences and Nutrition · February 2019.
[4] Christaki E, Florou-Paneri P, Bonos E. Microalgae: a novel ingredient in nutrition. Int J Food Sci Nutr. 2011;62(8):794–799.
[5] Kępińska-Pacelik J., Biel W. Spirulina, dlaczego jest określana mianem superfood? Przemysł Spożywczy 1(5):12-18.
[6] Kunahowicz H., Nadolna I., Iwanow A., Przygoda B., „Wartość odżywcza wybranych
produktów spożywczych i typowych potraw”, wydawnictwo lekarskie PZWL, Warszawa 2012.
[7] B. W. B. Holman and A. E. O. Malau-Aduli. Spirulinaas a livestock supplement and animal feed. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition97(2013) 615–623.
[8]Kotrbáček V., Doubek J.,Doucha J., The chlorococcalean alga Chlorella in animal nutrition: a review. J Appl Phycol (2015) 27:2173–2180.
[9]Rzymski P., Jaśkiewicz M. Microalgal food supplements from the perspective of Polish consumers: patterns of use, adverse events, and beneficial effects. J Appl Phycol (2017) 29:1841–1850.