
Opis produktu - ALKALICZNE pH LIOFILIZOWANE ŚWIEŻE ZIELONE WARZYWA
Alkaliczne pH firmy Terranova to niezwykła propozycja dla każdego, kto dba o swoją dietę. W pośpiechu trudno nam czasem zrównoważyć kwaśne i zasadowe składniki posiłków. Nasza krew z kolei naturalnie powinna mieć zasadowy odczyn.
Eksperci z Terranovy starannie wybrali więc rośliny, które mają działanie alkalizujące[1]. W produkcie znalazły się liofilizowane świeże rośliny takie jak jarmuż, pokrzywa zwyczajna, szpinak, pietruszka, endywia, liść mniszka lekarskiego, rukiew wodna, sok z trawy pszenicznej, kiełki brokułów i seler.
Formułę Alkaliczne pH w bardzo łatwy sposób można połączyć z wodą, sokiem, koktajlem czy dodać do innych posiłków. Wyjątkowość produktu podkreśla technologia phytoFresh. Terranova zadbała o to, by wszystkie oczyszczone bezpośrednio po zbiorach składniki roślinne zostały zamrożone jeszcze wtedy, gdy są świeże, a następnie poddane procesowi liofilizacji. Otrzymuje się dzięki temu skoncentrowaną wersję roślin, które zachowują aktywne składniki.
Otrzymujemy więc wyjątkowy kompleks naturalnych roślin w użytecznej sproszkowanej formie, całkowicie wolny od wypełniaczy, substancji wiążących i innych sztucznych dodatków. Alkaliczne pH firmy Terranova jest także w 100% odpowiednie dla wegan. Bez dodatku cukrów (zawiera naturalnie występujące cukry).
Dla kogo suplement diety Alkaliczne pH liofilizowane świeże zielone warzywa:
- Dla osób ceniących sobie naturalną i wegańską suplementację opartą na wzorcach natury.
- Dla osób które chciałby uzupełnić dietę w alkaliczne składniki żywności.[1]
[1]* Lista zawierająca produkty o potencjalnym działaniu zakwaszającym lub alkalizującym. PRAL (Potential Renal Acid Load) czyli potencjalne obciążenie nerek kwasem. Wartości poniżej zera wskazują na potencjalne działanie alkalizujące. [LINK]
Składniki - ALKALICZNE pH LIOFILIZOWANE ŚWIEŻE ZIELONE WARZYWA
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (2,5 g):
w tym:
* w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP