- Promocja

Fermentacja to kolejny krok w rozwoju suplementów diety z kurkumą. Wspieraj swoje zdrowie z gwarantowaną porcją kurkuminy i parabiotykami.
Jiaogulan lub Gynostemma pentaphyllum to pnąca, wieloletnia winorośl pochodząca z niektórych części Azji. Jej liście były wykorzystywane jako ludowe środki lecznicze w Azji, spożywane jako herbata lub jedzenie od ponad 500 lat. W starożytnych Chinach Jiaogulan był używany jako środek energetyzujący i eliksir odmładzający, nazywany „ziołem nieśmiertelności”. Badania wykazały, że około 25% składników aktywnych (gypenozydów) jiaogulanu jest podobnych do ginsenozydów występujących w żeń-szeniu (Panax ginseng). To wyjaśnia, dlaczego Gynostemma pentaphyllum jest często nazywany "południowym żeń-szeniem”.
W swoim suplemencie Terranova łączy klasyczny liść jiaogulanu (Gynostemma pentaphyllum) z jego sfermentowaną formą - Fermogulanem™. Podczas fermentacji kwasu mlekowego enzymy mikrobiologiczne przekształcają składniki ziołowe, takie jak gypenozydy, w łatwo przyswajalne metabolity. Producent Fermogulanu™ dysponuje badaniami chromatograficznymi, które wskazują na wysoką zawartość ginsenozydów w ich bioaktywnej formie, takich jak Rg3, Rh2 i Związek K, co wyróżnia tę formę spośród innych jiaogulanów. Wewnątrz naszych komórek znajduje się ważny enzym AMPK (adenosine monophosphate-activated protein kinase), który odgrywa kluczową rolę w zachowaniu równowagi energetycznej i odporności komórek na stres. W bardzo dużym uproszczeniu AMPK działa jak "regulator długości życia”. Dzieje się tak w wyniku skoordynowanej sieć wielu reakcji komórkowych. Ponieważ aktywność AMPK spada wraz ze starzeniem się, badania koncentrują się na znalezieniu substancji mogących aktywować AMPK. W różnych eksperymentach invitro takie działanie stwierdzono między innymi w przypadku związków znajdujących się w jiaogulanie.
Produkt jeszcze nie ma komentarzy.
Dla osób ceniących sobie naturalną i wegańską suplementację opartą na wiedzy - rośliny działają.
Dla osób chcących wspomóc funkcjonowanie serca i krążenie krwi
Dla osób szukających pomocy w utrzymaniu zdrowej wątroby
Jaka jest przewaga suplementu z fermentowaną kurkumą nad klasycznymi ekstraktami?
Kurkuma w suplemencie diety marki Terranova ma dwie postaci. Jedna uzyskana jest dzięki tradycyjnej fermentacji z wykorzystaniem kwasu mlekowego. Dzięki naturalnemu procesowi zawartość kurkuminy (Fermeric™) jest zwiększona o 12,7% w porównaniu do tej samej niesfermentowanej kurkumy. Według badań producenta ma ona także lepszą biodostępność niż kurkumina z niesfermentowanej kurkumy w proszku.
Jaka jest zaleta suplementu diety Fermentic Turmeric (Kurkuma) z parabiotykami?
Sfermentowane kłącze kurkumy (Fermeric™) w suplemencie diety Terranova zawiera 5 mln CFU parabiotyków. Skrót CFU pochodzi od angielskiego wyrażenia „colony-forming unit” (jednostka tworząca kolonię). Pozwala to określić liczbę bakterii w kapsułce. Parabiotyki to nieaktywne mikroorganizmy probiotyczne, które przynoszą korzyści zdrowotne. Posiadają zdolność do regulowania układu odpornościowego, wykazują właściwości regulujące procesy zapalne i antyoksydacyjne[1].
Czym różni się Fermentic Turmeric (Kurkuma) od innych suplementów diety?
Wiemy, że rośliny działają, ale naturalne procesy pomagają w optymalnym wykorzystaniu zawartych w nich substancji. Dzięki temu w każdej kapsułce znajduje się nie tylko kurkumina, ale i parabiotyki powstałe w wyniku fermentowania kłącza. Aby uzyskać efekt synergii wykorzystaliśmy także liofilizowaną świeżą kurkumę.
Opinie o naszych produktach
Składniki
FERMENTED TURMERIC (KURKUMA)
Składniki porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia ( 1 kapsułka):
*W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.
**FermericTM jest zarejestrowanym znakiem towarowym Fermedics BV.
L.ś. – liofilizowane świeże
Sposób użycia
FERMENTED TURMERIC (KURKUMA)
Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie podczas posiłki. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Produkty powiązane
Artykuły powiązane
Cenimy fermentację. Często uszlachetnia ona naszą żywność, przekształca ją lub wzbogaca.
Multiwitamina: brać, czy nie brać? To pytanie zadają sobie codziennie tysiące ludzi. Odpowiedź wcale nie jest taka oczywista. Oczywiście brać! Mamy jednak od razu pewne zastrzeżenie: jeśli…
Osoby aktywne lub dbające o stawy doskonale znają suplementy diety zawierające glukozaminę, kwas hialuronowy, chondroitynę. Większość produktów na rynku stosuje składniki pochodzenia zwierzęcego. Na s
Dieta
wzbogacona w 100%
naturalnie
Naturalnie, witaminy
i minerały uzupełnione
tylko warzywami i owocami
Liofilizacja zatrzymuje
to co w składnikach
naturalne
Połknij lub wsyp
zawartość do wody
lub posiłku
Ponad 100 składników
dla dorosłych
i dla dzieci
INFORMACJE DODATKOWE
NIE ZAWIERA WYPEŁNIACZY, SUBSTANCJI WIĄŻĄCYCH LUB INNYCH SUBSTANCJI POMOCNICZYCH. BEZ PSZENICY - BEZ GLUTENU - BEZ KUKURYDZY - BEZ SOI - BEZ DROŻDŻY - BEZ NABIAŁU - BEZ ŻELATYNY - BEZ SKŁADNIKÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW - BEZ DODATKU CUKRU - BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW - BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW - BEZ SZTUCZNYCH KONSERWANTÓW
[1]Nutrients 2021, 13(4), 1225;
Kurkuma pomaga utrzymać zdrową skórę, ma właściwości antyoksydacyjne, wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego, wspomaga funkcjonowanie serca i krążenie krwi, pomaga utrzymać zdrowe płuca, górne drogi oddechowe, stawy, kości oraz wątrobę. Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto