- Promocja

„Koji ginga” - tak Japończycy mówią na składnik naszego suplementu diety. To fermentowany w 4-stopniowym procesie korzeń imbiru. Dzięki temu powstaje produkt, który znakomicie wspiera zdrowie naszego organizmu.
Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem. Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”. Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.
Produkt jeszcze nie ma komentarzy.
Dla osób, które potrzebują suplementu diety zawierającego składniki wysokiej jakości, w kontrolowanym procesie produkcji.
Dla osób poszukujących suplementu diety z imbirem poddanym bezpiecznemu i nadzorowanemu procesowi fermentacji.
Dla osób ceniących sobie naturalną i wegańską suplementację opartą na wzorcach natury.
Dlaczego warto wybrać suplement diety z fermentowanym imbirem?
Suplement diety marki Terranova zawiera imbir przetwarzany w dwóch różnych procesach, aby możliwie najlepiej oddać jego właściwości. W każdej kapsułce znajduje się opatentowany składnik Ferzinger™. Korzeń poddawany jest tradycyjnemu procesowi fermentacji, w którym wykorzystuje się grzyb Koji (Aspergillus oryzae). Powoduje to zmianę zawartości różnych związków chemicznych imbiru i zmienia smak1. Zawartość kapsułki uzupełniana jest liofilizowanym świeżym imbirem.
Czy proces fermentacji imbiru jest bezpieczny?
Choć sam proces fermentacji z wykorzystaniem Koji ma blisko dwa tysiące lat, to Ferzinger™ jest pozyskiwany w pełni kontrolowanym środowisku. Pokrojony w krążki imbir poddaje się sterylizacji, a następnie szczepieniu grzybem Koji. Po zakończeniu fermentacji imbiru przez Koji otrzymany produkt poddaje się sterylizacji ponownie i zamienia w łatwy do wykorzystania proszek. Warunki są w pełni kontrolowane, bez dostępu składnika do zewnętrznego środowiska (i związanego z tym ryzyka kontaminacji niepożądanymi mikrobami). W Japonii tak otrzymany imbir nazywa się „koji ginga”.
Na co pomaga suplement diety Fermented Ginger (Imbir)?
Imbir jest bardzo dobrze przebadana rośliną. Jej wpływ na organizm człowieka zależy od ilości w diecie. Zalecana przez Terranovę porcja do spożycia w ciągu dnia wpływa, między innymi, na dobre samopoczucie podczas podróży, pomaga utrzymać odporność i ma właściwości antyoksydacyjne. Do naszych kapsułek nie dodajemy żadnych sztucznych substancji konserwujących, wypełniający i innych zbędnych dodatków.
Opinie o naszych produktach
Składniki
FERMENTED GINGER (IMBIR)
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):
* W uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP.
**Ferzinger™ jest zarejestrowanym znakiem towarowym Fermedics BV.
Sposób użycia
FERMENTED GINGER (IMBIR)
Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Produkty powiązane
Artykuły powiązane
Cenimy fermentację. Często uszlachetnia ona naszą żywność, przekształca ją lub wzbogaca.
Multiwitamina: brać, czy nie brać? To pytanie zadają sobie codziennie tysiące ludzi. Odpowiedź wcale nie jest taka oczywista. Oczywiście brać! Mamy jednak od razu pewne zastrzeżenie: jeśli…
Osoby aktywne lub dbające o stawy doskonale znają suplementy diety zawierające glukozaminę, kwas hialuronowy, chondroitynę. Większość produktów na rynku stosuje składniki pochodzenia zwierzęcego. Na s
Nasze receptury to naturalna synergia fitonutrientów i składników roślinnych
Dieta
wzbogacona w 100%
naturalnie
Naturalnie, witaminy
i minerały uzupełnione
tylko warzywami i owocami
Liofilizacja zatrzymuje
to co w składnikach
naturalne
Połknij lub wsyp
zawartość do wody
lub posiłku
Ponad 100 składników
dla dorosłych
i dla dzieci
INFORMACJE DODATKOWE
BEZ SZTUCZNYCH WYPEŁNIACZY, SUBSTANCJI WIĄŻĄCYCH LUB INNYCH SUBSTANCJI POMOCNICZYCH. BEZ PSZENICY - BEZ GLUTENU - BEZ KUKURYDZY - BEZ SOI - BEZ DROŻDŻY - BEZ NABIAŁU - BEZ ŻELATYNY - BEZ SKŁADNIKÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO - - BEZ DODATKU CUKRÓW# - BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW - BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW - BEZ KONSERWANTÓW
*Zawiera naturalnie występujące cukry.
[1]Yukina Kawabata et al. Effects of ginger koji intake on skin surface temperature for young women sensitive to cold temperatures. J. Brew. Soc. Japan. 2013 Vol.108, No. 10, p. 778-786.
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Zarejestruj nowe konto