Wielkanocna pasta do pieczywa z ciecierzycy

Wielkanocna pasta do pieczywa z ciecierzycy

Czas przygotowania 10 minut

Ilość porcji 15

Poziom trudności łatwe

dla osób chcących zadbać o układ nerwowy

dla osób chcących zadbać o prawidłową pracę jelit

Wielkanocna pasta do pieczywa z ciecierzycy

Czas przygotowania 10 minut

Ilość porcji 15

Poziom trudności łatwe

posiłek będący źródłem antyoksydantów

dla osób chcących zadbać o stan włosów, skóry i paznokci

Składniki

  • 240 g ciecierzycy w zalewie
  • 40g oleju lnianego
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 szczypty czarnej soli kala namak
  • szczypta pieprzu
  • suplement Terranova Vibrant


Składniki

  • 240 g ciecierzycy w zalewie
  • 40g oleju lnianego
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 szczypty czarnej soli kala namak
  • szczypta pieprzu
  • suplement Terranova Vibrant


Sposób przygotowania

Ciecierzycę ugnieść bardzo dokładnie widelcem. Następnie mieszając stopniowo dodawać po łyżeczce oleju lnianego, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Do pasty dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, czarną sól kala namak oraz szczyptę pieprzu oraz zawartość dwóch kapsułek suplementu Terranova Vibrant.

Dokładnie wymieszać.

Sposób przygotowania

Ciecierzycę ugnieść bardzo dokładnie widelcem. Następnie mieszając stopniowo dodawać po łyżeczce oleju lnianego, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Do pasty dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, czarną sól kala namak oraz szczyptę pieprzu oraz zawartość dwóch kapsułek suplementu Terranova Vibrant.

Dokładnie wymieszać.

Opinia dietetyka:

Klaudia Gargol - dietetyczka Terranova Polska

Pasta z ciecierzycy przypominająca pastę jajeczną? Nic trudnego! Taki efekt, można uzyskać zarówno w wyglądzie pasty jak i w jej smaku – a wszystko za sprawą czarnej soli kala namak, która jest tradycyjną, indyjską przyprawą o słonym smaku i charakterystycznym „jajecznym” zapachu, za które odpowiedzialne są zawarte w soli związki siarkowe. Sama ciecierzyca to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który wspiera pracę naszych jelit, białka roślinnego, żelaza, magnezu i potasu oraz witamin z grupy B, które wspierają pracę naszego układu nerwowego i pomagają w niwelowaniu zmęczenia i znużenia. Osoby, którym zależy na wzbogaceniu swojej diety o rośliny, które w odpowiednich ilościach mogą wykazywać działania adaptogenne, mogą dodać do pasty dwie kapsułki Vibrant – składniki w nim zawarte, takie jak różeniec górski, mogą wspierać prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, pomagać organizmowi przystosować się do wysiłku fizycznego oraz wspierać funkcje układu nerwowego.

Klaudia Gargol - dietetyczka Terranova Polska

Produkty powiązane

Naturalnie możesz wybrać,
jak wiele możemy Ci
opowiedzieć o sobie

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się zamiast tego lub Zresetuj hasło